Corvetto Mejeri

mejeri corvetto tryffelost

Producenten Corvetto har förvärvat en lång produktionserfarenhet inom mejerisektorn: verksamhet startade under 30-talet, tack vare initiativet från Virgilio Corvetto. Beläget i Villasimius, cirka 40 km från Cagliari, södra Sardinien. Produktionsanläggningen består av en enda plats med cirka 2500 kvadratmeter täckt område fördelad på två nivåer. Byggnaden innehåller en främre del avsedd för att ta emot mjölk, på insidan finns avdelningen för ost- och ricotta produktionen. Rummen som används som lager inkluderar 5 kylrum för förvaring av färska produkter, 3 kylrum reserverade för produkterna som ska mognas och ett lager med trähyllor reserverade för kryddad ost. Den tekniska utrustningen i Corvettos mejeri har berikats med alla maskiner och utrustning som behövs i de olika bearbetningsstadierna och lämpar sig för fullständig utförande av alla aktiviteter.


Mejeriet erbjuder ett brett utbud av färska, kryddade och halvmogna får- och getostar samt färska och saltade får- och getricotta. Företaget förvandlar i genomsnitt 1,4 miljoner liter mjölk varav 1,08 miljoner från fårmjölk och 0,32 miljoner från getmjölk.

Tryffelost från Corvetto Mejeri, en unik Pecorino ost med Tryffel