Dolia

Trettiotvå år senare har denna hobby förvandlats till ett heltidsjobb i vad som har blivit Dolia, ett märke av excellens för olivoljan som serveras på de mest eleganta borden på Sardinien och runt om i världen. Erkänd av dussintals nationella och internationella utmärkelser, inklusive nio utgåvor av Ercole Olivario, två Sirena d'oro Sorrento, “tre löv” (maximalt) i Gambero Rosso-guiden och tre guldmedaljer på Los Angeles County Fair.

dolia ekologisk italiensk olivolja

Extra jungfruolja, smaksatta oljor och krämer i burkar: Dolia har i ett halvt sekel varit synonymt med kvalitet och excellens tack vare den alkemi som består av passiontekniktradition och innovation hos Loddo familjen.

Manuela var tio år gammal när hon hjälpte sin far Enrico och mamma Francesca att fästa etiketterna på de 500 flaskorna extra jungfruolja som familjen Loddo producerade som en hobby i Parteolla området, cirka tio kilometer från Cagliari, som hon sedan gav till vänner och släktingar och sålde i Dolianovas butiker. Snart insåg man att oljan hade något speciellt och en utmärkt kvalitet. Loddo familjen bestämde sig för att köpa ytterligare sju hektar som användes för olivlundar, alltid i Parteolla området mellan Serdiana och Dolianova. Varumärket Dolia är idag sardisk olja av absolut högsta kvalitet.

Biologisk Olivolja av Högsta kvalité

Biologisk olivolja, Extra Jungfruolivolja från Sardinien