Fanari Mejeri

År 1936 började familjen Fanari, först under ledning av sin farfar Antioco, att öva omvandlingen av mjölk till ost med passion och skicklighet och lärde sina hemligheter till sin son Giuseppe och barnbarnen Rosetta, Antioco och Giovanni. Det är de som fortsätter att utöva detta magiska yrke idag genom experimentering och förbättring av mejeritekniker som delats ut under årtiondena. Mejeriet ligger i provinsen Oristano, föddes efter absorptionen av ett gammalt mejeri i Gonnosfanadiga, ett viktigt jordbrukscenter i centrala Sardinien.

Hemligheten med kvaliteten och smaken av dessa ostar ligger just i den gamla kunskapen som idag förstärks av ny kunskap och tekniska färdigheter.

Endast de som passionerat älskar sitt land och konst kan känna egenskaperna hos får- och getmjölk, samlade från lokala uppfödare, från djur som alltid är fria på åkrarna och i bergen, vars kost enbart består av aromatiserade växter. 


italiensk getost crabu ostexperten

Löpe är den verkliga magiska ingrediensen, som produceras direkt i mejeriet av bönderna själva. Fermentet ger aromen och smaken till osten, gjord av ostmakarens skickliga händer. Uppvärmningen av mjölken, värmd vid låga temperaturer för att inte förstöra mjölkens egenskaper. 

Bearbetningen av ostmassan, vilken en exklusiv ost erhålls både i smak och form, sker genom användning av handvävda korgar med buskar samlade i dammarna i de sumpiga områdena i Oristano-området.

färsk italiensk ost