L'isola dei Sapori

Isola dei Sapori är ett familjeföretag som grundades 2016 och blev snabbt marknadsledande i sin bransch. Familjeföretaget består av Veronica, Federica, Eleonora och Marco, som har beslutat att fokusera på bearbetning av den sardiska tryffeln tack vare deras passion för naturen och äktheten hos dess produkter, när de kommer in på den nationella och internationella marknaden. Det är ett innovativt, ungt och ekologiskt företag som kombinerar ett ärvt produktions verklighet, jordbruk, till en spontan och inhemsk produkt, tryffeln.
svart italiensk tryffel
Sökandet efter tryffeln utförs på Sarcidano-landsbygden med utbildade hundar. Alla råvaror som används för att förverkliga de bearbetade produkterna är noga utvalda. Företagets grödor är rika på grönsaker som odlas i det öppna fältet utan gödningsmedel och kemiska medel. Respekt för territoriet, äktheten av råvaror och kvalitet är företagets starka sida.
Tryffelsökningen utförs endast på den sardiska landsbygden och med hjälp av hundar som tränats av dem själva. De grundläggande egenskaperna som kännetecknar denna aktivitet är koncentration, beständighet, tystnad och nära kontakt med naturen och hunden. För att detta ska hända är det nödvändigt att kommunicera med hunden som bara luktar tryffeln och bara när den har nått sin fulla mognad.
svart tryffel