Murtas Mejeri

Ostar är en av de gastronomiska specialiteterna på Sardinien och bearbetningen beror på dess gamla tradition. Ön erbjuder för närvarande den största produktionen av pecorino ost ​​i Europa och den exporteras och uppskattas över hela världen. Respektfull, älskare av tradition och uppmärksam på kvalitet, Murtas mejeri specialiserar sig på produktionen av den äldsta osten på Sardinien, Pecorino.

murtas mejeri

Murtas mejeri grundades på Sardinien i Silius 1947, från passionen och expertisen hos Eligio Murtas. Sedan den dagen har många saker förändrats. Mejeri Murtas har ett nytt huvudkontor, fortfarande belägen i Silius, större och mer modern, produktionen av ost har moderniserats, produktutbudet, förutom Pecorino Sardo DOP, har varit berikad med en mängd typiska sardiska ostar, men engagemanget är detsamma. 

Som redan nämnts har produktionen av ost moderniserats, men sökandet efter kvalitet är alltid detsamma. Mjölksamlingen sker alltid från gårdarna i Gerrei, runt Silius, där betet fortfarande äger rum i naturen för att bibehålla den omisskännliga och unika karaktären av de typiska sardiska ostarna. Murtas mejeri följer "Consortium för skydd av Pecorino Sardo", för att skydda traditioner, såsom produktion av ost, och för att främja typiska sardiska ostar i Italien och runt om i världen.
Det finns en fårost till som är Moliterno och väger cirka 5 kg, namnet är Su Entu, fårost med marmelad eller fårost med pane carasau.

Upptäck våra Fårostar

Murtas mejeri, Fårost och ricottaost, Producenter av Sardinien äldsta ost, Pecorino.