Murgia Mejeri

Logo Murgia Mejeri - Ost
Murgia Mejeri

Världen av mjölk och ost är en komplex och fascinerande värld, där varje steg i processen kräver djup kunskap och årtionden av erfarenhet för att behärska.

Mejeri från Sardinien

 

Allt börjar med valet av mjölk, där man väljer uppfödningar som tar hand om djurens kost och ser till att mjölkningen är en lycklig "skörd" av vad naturen har att erbjuda.

Men allt kan fortfarande gå fel på grund av bristande uppmärksamhet vid bearbetning, mognad, förvaring och transport.

 

År 1986 beslutade Sergio Murgia att ett ostmejeri skulle göra det möjligt att sätta hela regionens tradition av ostsmak i en enda produkt. Då, precis som idag, följer företaget hela produktionskedjan: valet och direktinsamlingen av den bästa råvaran från Campidano och andra platser, och noggrannhet i varje steg av bearbetning och mognad.

 

Det är här som mejeriet Murgia blir det slutgiltiga resultatet av ett teamarbete, där var och en måste ge sitt bästa för att engagemanget ska kännas i smaken.

 

I mejeriet finns en hel familj, Murgia-familjen, född i denna jord som andas uthållighet och beslutsamhet.

Denna vilja att "göra det bra" sätter vi i tjänst för traditionen men också för en ständig sökning efter nyheter.

 

Nya produkter föds bara efter att ha testat och provat igen och igen, för att allt ska vara perfekt.

Den som känner till ost, som vet hur man smakar och är kunnig, vet att från mejeriet Murgia kommer bara ostar av ojämförlig kvalitet.

Området

 

Marrubiu är en liten stad i provinsen Oristano på Sardinien och ligger i en av öns mest fruktbara områden. Stadens läge nära havet skapar ett tempererat klimat. Området har varit bebott sedan nuragisk tid och idag fungerar staden som centrum för jordbruket i regionen Campidano.

 

Marrubiu är också känt för SU MARRULLERI, som är den största karnevalparaden i hela Medio Campidano. Paraden består av ett stort antal vagnar och många människor deltar i den. Tusentals människor längs med paradens gator för att uppleva denna imponerande manifestation.

 

Marrubius anläggning är belägen i stadens industriområde och har ett strategiskt läge, bara några meter från Sardinens huvudväg, SS131. Vägen binder samman alla städer på ön samt dess hamnar och flygplatser.